tisdag 17 juli 2012

Sammanfattning

Vi gjorde oss klara för att rulla iväg kvart i sex på lördag morgon. Vädret var idealiskt för bilkörning. Vi mötte enstaka skurar på vägen ner till Uppsala. Vid Rasta i Tönnebro, tyckte vi att vi skulle unna oss att äta på restaurang, men den var stängd p.g.a. strömavbrott! Då gick vi tillbaka till husvagnen och stekte varsin hamburgare. Jag fick förståss en bit av Gun-Britts. Vi var framme i Uppsala vid sjutiden. Vi fick ställa husvagnen hos Katarina och Tommie Hornay Funseth. Vi plockade med oss det vi behövde och åkte till Marianne. Vi blev bjudna på middag och det gick bra, trots hamburgaren. Marianne har en stor polyetermadrass, som vi bäddar på golvet med och där sover vi när vi är på besök.
Söndag hade systrarna en del att prata om. Jag åkte till Boländerna, där jag besökte Actic. Det blev ett skönt gympapass och svetten droppade. Bastun var varm, så jag passade på. Senare var vi bjudna hem till Katarina och Tommie, även Paulina, Mattias och Axel var med. De bjöd på lasagne i två ugnsformar, varav den ena var Tommies kryddning. Den var ganska starkoch jag tog två portioner av den,
Axel och Mathias Hornay
Paulina Hornay och Tommie Funseth
Bertil, Gun-Britt och Marianne,
Katarina Funseth Hornay och Bertil.
Axel Hornay och Dante vilar en stund.
Min första portion av Tommiekryddade lasagne.
Måndag promenerade vi till Tomas hus. Marianne har omsorg om blommor, post och bärbara telefonerna satte hon på laddning. Det innebar att vi fick ta en tur dit igen senare för att ta av dem från laddaren. På kvällen visade Mariannes stegräknare 10 000steg.
Tisdag. Vi tog våra tillhörigheter till bilen. Marianne åkte med oss till Pilvägen 18, där vi kopplade vagnen och gav oss iväg mot Malmköping. Vi hade växlande väder och när vi fick en rejäl regnskur, kom jag på att takfönstret stod öppet! Det hade stått öppet sedan stoppet i Tönnebro. Det fanns vatten i gångmattan. Vi lade under papperstussar så att den skulle komma upp  från golvet och börja torka. Vi kom lyckligt fram till Malmköpings Bad och Camping. Det är en fin camping, som vi gärna rekommenderar till de som besöker Malmköping. På onsdag var jag på jordfästningen av Nettans famor Elsa Lindell, född 16-08-12. Det ägde rum i Malma Lilla Kyrka. Under begravningsgudstjänsten, sjön Björn ett eget arrangemang av "Bred dina vida vingar". Det var fint och stämningsfullt. Efteråt bjöds gästerna (c:a 25 personer) på minnesstund i Plevnagården.  Vi bjöd Uffe/Nettan och Björn till husvagnen, där vi fikade och satt en stund. De skulle sedan åka till Flen, där Björn skulle ta tåget f.v.b till Göteborg. Det blev dock lite strul med avgångstider, så de fick ta bilen till Katrineholm, varifrån Göteborgståget avgick.

Inga kommentarer: