lördag 21 juli 2012

Kroppkakor.

Gun-Britt kom på att det var läge att bjuda Valter och Mimmi att komma hit i dag på eftermiddagen. Vi hade ganska mycket kokt potatis och beslöt att av dem göra en omgång kroppkakor. Vi åkte in till CoopKonsum och handlade det som behövdes för det. Vi vet att de gärna äter sådan mat även om det är lördagmiddag. Vi satte igång:
700 g kokt potatis, som rivs på rivjärn.
2 ägg.
1,5 tsk salt.
225 g vetemjöl.
Det hela knådas till en lagom fast deg som rullas till en 6 cm kavel. Den delas i 2 cm tjocka skivor, som hanteras så att kanterna rundas.
Vänd dem i lite mjöl för att förhindra att de klibbar fast.
Läg skivorna i kokande saltat vatten, undvik att lägga dem på varann.
Koka i 5-6 min
Servera med stekt tärnat bogfläsk, smör och lingonsylt.
Fråga Valter och Mimmi, vad de tyckte. Vi tror att de uppskattade det hela.

Inga kommentarer: