söndag 29 juli 2012

Fredag: Gun-Britt åkte iväg till Svarvargatan för att vara med Isla och Liam medan Elina skulle köra gräsklippar´n. Mathias, Andreas, Conny och Robert plus ytterligare en, som jag inte har namnet på, hade åkt upp till Sitasjaure. Den resan var Roberts sextioårspresent från Mahias och Andreas.
 Jag klippte gräset här hemma och hann även med att köra trimmern i diket och kring buskar, men kring komposten blev det inte trimmat... När Gun-Britt kom hem, var det bara att äta litegrann och göra iordning mackor och kaffe/the.
Vi skulle träffas hos Mimmi & Valter kl 1600. Dit kom Bore & Beda, Kalle & Kerstin, Lasse & Margit, Mats & Gunna, Per-Arne & Elsy-Britt, Bruno & Elisabet och så Gun-Britt & Bertil. Vi var sexton personer i fyra bilar, som åkte iväg till Åkroken strax väster om landskaps- och kommungränsen vid väg 94. På vägen dit, stannade vi vid en rastplats i höjd med Lillträsk.





Här intages Kojfolkets speciella snabbmat.
Det består av tärnat rimflälsk stekt i Muurikka och lagt
på en Polarkaka. Det hela ligger på en papptallrik och
intages utan bestick. Det är bäst så.
Det blev en halvtimmes prat och fika. Det var riktigt sommarväder, solen sken och alla var glada. Så smångom kom vi fram till Åkroken. Det samlades kanske fem- till sexhundra personer. Alla fick plats. Ett roande skådespel framfördes av "Kojfolket", en brokig samling av scener, som skulle ha utspelat sig under femtiotalet.
När det hela var över och vi skulle åka hem, blev vi bjudna att komma tillbaka till Mimmi & Valter. De skulle bjuda på the och smörgåstårta. Det blev så att tre bilar åkte till Hamptjärnvägen 35. Den fjärde med Per-Arne & Elsy-Britt och Bruno & Elisabet genom missförstånd i kommunikationen, aldrig fick inbjudan. Vi var tolv personer vid bordet, som fick ta del av Mimmis smörgåstårta.





Lördag: Efter melodikrysset och telefonprat, åkte vi tillsammans med Monica till Farmor Annas hjortronställe. Där fanns det hjortron så, att när vi hade rensat vår skörd, hade vi 3759 g netto. Monica hade också lyckats bra.


Inga kommentarer: