lördag 12 november 2011

Revyresa och älgben.

Gun-Britt hade varit vaken ett par timmar på efternatten, men somnat om. Därför sov vi båda till 0905. Strax efteråt, ringde telefonen. Det var Monica, har du sett SMS-et? Nä, vi hade telefonen på skrivbordet och då hör vi inte om den plingar. Om vi sover hör vi den inte alls. Hon meddelade att nu finns det älgben att koka. Det blev så att hon och Conny kom förbi med en STOR plastbalja fylld med ben från den årskalv som Mathias, med assistans av Patrik, Ida och Elina, styckat igår eftermiddag.
De gav sig tid att stanna och dricka förmiddagskaffe/the med oss. De hade med två biskvier som Mathias hade gjort. Jättesmarrigt! Vi hade ställt in allt i förrådet, för nu var det hög tid att rigga om och göra oss klara att åka med SPF-Rönnens revyresa till Skelleftehamn. Vi åkte in till busshållplatsen vid Solanderskolan, där det redan fanns flera SPF:are. I god tid före 1500, var vi vid Skelleftehamns Folkets Hus. Vi kom in i en imponerande salong, med c:a 700 platser. Vi presenterades en senior revy: ”Minnenas fönster”. Titeln avslöjar vad det hela gick ut på. Föreställningen uppskattades, vilket bekräftades av de många och kraftiga applåderna. Efter detta äntrade vi bussen för att åka till restaurangen där vi serverades helstekt fläskkarré med klyftpotatis och salladsbuffé. Dessutom fanns det en god skaldjurspaj med skagenröra och en utsökt fisksoppa. När det åter var dags att sätta sig i bussen var vi ett glatt gäng som styrde kosan hemåt.

Väl hemkomna, kavlade vi upp ärmarna och satte igång med framställning av älgbuljong. Vi höll igång en bit in på det nya dygnet. God natt!

Inga kommentarer: