"Koka ett gäng små färskpotatisar, helst mandelpotatis, med lite färska dillkvistar. Fyll små kaffekoppar med en klick smör, lite salt och finhackad lök och lite dill. Smöret kan antingen smältas i micro (lyxig variant) eller smältas genom att hälla på lite av det vatten som potatisen kokat i. Ställ koppen på mattallriken och doppa potatisen i koppen. Sjuuuuukt gott! Till detta har man med fördel olika sorters inlagd sill och västerbottensost".
söndag 20 november 2011
Dopp i kopp.
Gårdagen slutade i morse, så därför kommer det här inlägget
nu. Melodikrysset, som åter var i sina gamla gängor, var ganska lätt utom sista
frågan. Avril Lavigne, som sjöng ”Everybody hurts”, var jag tvungen att Googla
på för att få till. Jag ringde till Uffe/Nettan. De hade lyckats ungefär lika
bra. Arnold och Vera också. Vi tog en promenad i det fina vädret, det låg något
på asfalten, frost var det troligen, men kan också ha varit snö. Vi gjorde i ordning
och tog med oss ett nytt LED-gravljus, som vi satte på Gunnar och Reginas grav.
Jag hade också en extra pinne, som vi satte upp lyktan på. Då klarar den de
först decimetrarna snö, om det kommer någon. Vi tittade även till Haralds och
plockade undan en utbrunnen lykta. Sedan bar det iväg till Pite-Långnäs. Vi var
bjudna till Bore & Beda tillsammans med Tore & Clary, Valter &
Mimmi och Lars-Erik & Margit. På menyn stod En god fisksoppa med en
ostmacka på hembakt rågkaka. Varmrätten var ”Dopp i kopp”, matchad med gravlax
med romsås och tunnbrödsmacka. Nykokt potatis doppad i skirat smör, smaksatt med lök och
kryddor. Ett härligt recept för alla potatisälskare.
Werner Vögeli introducerade den enkla rätten från norr. Desserten bestod av gotländsk
saffranspannkaka, sylt och fruktpaj med grädde. Vi underhöll varandra med prat
om liv och död. Beda bjöd på frågesport. När vi avverkat det hela, hade klockan
tickat fram sex och en halv timme. Därför är det som det är... Såhär står det på Outinens hemsida, där också bilden är hämtad.
"Koka ett gäng små färskpotatisar, helst mandelpotatis, med lite färska dillkvistar. Fyll små kaffekoppar med en klick smör, lite salt och finhackad lök och lite dill. Smöret kan antingen smältas i micro (lyxig variant) eller smältas genom att hälla på lite av det vatten som potatisen kokat i. Ställ koppen på mattallriken och doppa potatisen i koppen. Sjuuuuukt gott! Till detta har man med fördel olika sorters inlagd sill och västerbottensost".
"Koka ett gäng små färskpotatisar, helst mandelpotatis, med lite färska dillkvistar. Fyll små kaffekoppar med en klick smör, lite salt och finhackad lök och lite dill. Smöret kan antingen smältas i micro (lyxig variant) eller smältas genom att hälla på lite av det vatten som potatisen kokat i. Ställ koppen på mattallriken och doppa potatisen i koppen. Sjuuuuukt gott! Till detta har man med fördel olika sorters inlagd sill och västerbottensost".
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar