måndag 1 juni 2015

Provkörning

Onsdag 27. Jag var med Beda och Gunn till Resia, för att tala om gruppresa och ev. kryssning på Medelhavet. Men det fanns ingen säljare, så vi får avvakta.
Beställde nytt registreringsbevis till NAX084.
Torsdag 28. Indoor Walking ledd av Hanna. Var in på gymet efteråt för att träna mitt onda knä. Det är träning som behövs.
I dag har SPF-Rönnen haft vårmöte på Pite Havsbad.

 Mötet öppnades av Sera Olvsson, som hälsade medlemmarna välkomna, särskilt föreningens nytillkomna medlemmar och presenterade därefter dagens program. Till vårmötet hade arrangörsgruppen uppmanat medlemmarna att ta ”Vårhatten på!”
Författaren Lars Gyllenhaal höll ett intressant fördrag om hur Andra världskriget påverkade Sverige och Piteå. I byn Långträsk, fanns ett krigslasarett där man bland annat tog hand om svårt sårade tyska soldater. Vid Vassijaure station inträffade den händelse, där Sven Sjöberg från Nötön, sköts till döds av kulspruteeld från ett tyskt flygplan.
Efter den välsmakande lunchen, fortsatte underhållningen.
Björn Grahn framförde en monolog om hur besvärligt allting kan upplevas när åldern tar ut sin rätt. Jan Olov Lidberg gestaltade ungkarlen som bar en portfölj med tvåhundrasjuttio brev från damer, som svarat på hans kontaktannons. Sera Olovsson intervjuade.
Kristina Ahlkvist framförde några tänkvärda ord om en man, med en affärside, som dock fick en oväntad upplösning. För det musikaliska inslaget stod Torbjörn Riktig, med sitt dragspel och sina munspel. Han fick Gunnar Holmbom att komma upp på scenen för att spela ”En sjöman älskar havets våg” på munspel.
Ordf. Karl-Erik Björkén höll en kortare information och avslutade med att tacka ”Öjebygruppen som ansvarade för mötet.











Fredag 29. Vi åkte till Svensbyn. Gun-Britt hjälpte Monica med barntillsyn och matlagning. Det var byggdag. Vi var Conny, Mathias, Patrik och Bertil. Under dagen hann vi lägga taket. Det är ganska mycket plåt som skall hanteras.




















Lördag 30. Byggdag även i dag. Mat- och barnomsorg likadant.
Jag och Conny satte plåt på baksidan. Patrik och Mathias på gaveln mot vägen. De gjorde också regelstommen för en mellanvägg.










Söndag 31. Mors dag. Gun-Britt fick en el-tandborste av sina barn. Annars var det arbetsdag även i dag. Gun-Britt, Monica, Elina, Isla, Liam, Elsa och Signe var till Eufåria, där det var Lantgårdens dag. De hade ingen kamera med sig, men man kan ju tänka sig att det skulle ha blivit fåraktigt i så fall.
Conny och Bertil satte plåt på mellanväggen inne i hallen. Mathias och Patrik klädde öppningen i bakre gaveln. Nu är hela utbyggnaden gjord. Men det återstår säkert en hel del ändå...











I dag, måndag 1 juni. Vi har varit i Svensbyn även i dag. Jag har haft ut Citroenen. Var till macken och tankade. Den går bra, men växellådan är trög. Man få ta i för att föra växelspaken i sidled till de respektive lägena. Jag har bokat bilprovning till 2015-06-12. Det blir spännande...

Inga kommentarer: