lördag 27 juni 2015

Skräckblandad förtjusning.

Lördag 27. Vi hade ställt väckning 07:00. Gun-Britt var vaken redan innan väckaren ringde. Vi har sovit i husvagnen även i natt. Vi åkte ut till Svensbyn, men stannade till vid ICA-Bersika för att komplettera åt oss själva, men även åt Monica/Conny. De hade alla fyra barnbarnen hos sig, för föräldrarna var på shoppingtur till IKEA i Haparanda. Vi reste ett tält, som barnen skulle roa sig i. Det var riktigt fint väder, solen sken, men vinden var inte direkt ljummen. Jag hjälpte Conny i hallbygget, Vi fortsatte uppsättningen av plankorna som skall stödja under vecket mellan ursprungliga sadeltaket och utbyggnadens snedtak. Det krävdes en del klättrande, men vi fick dem på plats, som förväntat. Damerna var väl sysselsatta med barntillsyn och matservice. Barnen vill alltid göra ett besök i hembygdsområdet Swensbylijda. De skulle även bada i "Jacuzzin" i garaget, det krävs alltid att en vuxen finns tillsammans med badarna. Förplägnaden har , som alltid varit förstklassig och riklig. Sist på aftonen skulle barnen jagas av en radiostyrd bil, som Morfar körde. Det var med skräckblandad förtjusning de lät sig jagas.
På hemvägen var vi förbi hos ICA-Bersika, för att få rättelse för att vi fick betala två ggr för en påse "Juice apelsiner". Det blev dessutom två nygrillade kycklinglår. Nu hade det torkat upp i gräset, så jag kunde köra gräsklipparen. Blev klar med hela tomten utom trimningen..




Onsdag 24. Vi hämtade ett biltransportsläp på Edgatan 27 och åkte via Höglandsnäsvägen 8, för att låna spännband av Mathias, innan vi åkte till Kalle Lundberg för att hämta lotterikiosken. Han använde si traktor med frontlastare till att lätta på kiosken. Sedan gick lastningen ganska smärtfritt.

Tisdag 23. Jag var på Indoor Walking 06:10, med Mona som ledare. Vi skulle vara sällskap åt Adam & Svea. Gun-Britt gjorde lunch av köttbullar och spiralmakaroner. På eftermiddagen åkte vi till Lulea Airport. Vi körde Citroen för att hämta Björn och Maja, som kom med flyget 17:20. Björn fick ta nycklarna då och se´n dess har jag inte kört med den bilen. Gästerna fick installera sig i vårat sovrum och själva ligger vi i husvagnen.

Inga kommentarer: