fredag 6 januari 2012

Liam kan gå!

Lördag 2012-01-07.

Det var melodikrysslösning efter tio. Det gick inte helt utan hjälp. Rhenguldet kom inte av sig självt och vågrätt 4 (IF) gick inte heller. Det blev telefonprat med Uffe och Arnold, båda hade gått bet på vågrätt 4, så jag fick kolla med http://vonkis.blogspot.com Vi ringde till Valter & Mimmi och bjöd dem hit på middag. Det blev ugnsfalu och potatisgratäng. Till dessert var det nyponsoppa, kokad på nyponskalmjöl och grädde – både vispad och icke. Vi tittade på bilder från Sälen. Efter det Stjärnorna på slottet och Morden i Midsomer. Monica skom förbi en stund. Hon hade jour, men fick faktiskt vara ostörd ända till vi var klara med TV-tittandet. Hur det gick sedan under natten, vet hon väl själv.



Trettondagen 2012-01-06.

Mathias har åkt till Tjärnberg med scootern och en frys, de skall ha i förgården. Han hade även med sig snöslungan för att kunna röja fram till husvagnen. Då kom Elina, Isla och Liam på besök hos oss. Det betyder sysselsättning. De kan båda sysselsätta sig själva, men uppskattar at få uppmärksamhet. Speciellt Liam, han håller på att lära sig gå och vill att någon ger honom det stöd han behöver. På eftermiddagen åkte vi alla till Svensbyn. Monica hade lovat bjuda på våfflor. När vi var där gick Liam utan stöd så långt, att man kan säga att han kan gå. Jag filmade hans proomenad i Mormors kök, men den videon ville inte komma med här. Ida var också i Svensbyn, hon kämpar på och har besvär av att hon svullnar. Hennes fot är här föremål för vårt intresse.
Alla väntar med spänning på att den nya babyn skall göra entré...


Trettondagsafton 2012-01-05
Jag hade anmält mig till ett fyrtiofemminuterspass på ”Indoor Walking”. Gun-Britt var på Actic. Jag vann ett presentkort på 350: - hos Shiatsupunkten. Det räcker till en halvtimmes klassisk massage. När vi kommit hem från gymmet och ätit lunch, ringde Patrik och berättade att det fanns jobb för grundmålare. Bra, vi gjorde i ordning ja, Gun-Britt var det, potatisburgare och stekt fläsk, som vi tog med till middag. Vi räknade med att det skulle ta tre timmar att grunda pärllisten. Mathias ringde också. Elina jobbade och han var ensamstående förälder och ville lasta på släpet det han skulle ha med till Tjärnberg. Vi åt vår middag och åkte sedan till Svarvargatan. Där fick vi träffa Isla och Liam. Vi fick passa dem medan Mathias hämtade nyckel till släpet och medan jag hjälpte honom att lasta. Vilken förmån vi har, som får hålla på med både husbyggnad och barnpassning. Det är lätt att leva om man har det som vi. När det var dags för barnen att göra kväll, återvände vi till Hortlax och grundmålningen. Hur många timmar det blev, vet vi inte men vid 22-tiden var vi klara.


Onsdag 2012-01-04

Hotellmorgon. Vi steg upp, duschade och klädde på oss. Gick ner till frukosten och lät os väl smaka. Det snöade, men vi oroade oss inte speciellt för det. Det skall nog gå bra den här sista biten hem. Vi plockade ihop våra tillhörigheter och checkade ut. 1035: - för natten med bilen inomhus, var väl inte mycket att säga om. Vi hade haft en skön natt och nu bar det iväg hemåt. Bitvis var det ganska moddigt, men Subarun tuffade snällt på i sörjan. Det är bra med fyra hjul som hjälps åt. När vi passerat Umeå var asfalten snöfri, men när vi kom in i hemkommunen var det vinter igen. Väl hemma såg vi att Conny haft en del att göra med snöröjningen. Allrahelst som snön varit kram, tung och mycket. Tack Conny!


Tisdag 2012-01-03.

Väckning 0630. Vi plockade ihop våra saker och lastade ut i bilen. Först fick vi frukost, tackade för oss och sedan – då var klockan lite förbi åtta – bar det iväg. Det var ganska varierande väglag. För det mesta var det vinterföre. Efterhand som dagen grydde, klarnade himlen och solen lyste på oss en bra bit. Det var fortfarande klart när vi stannade och åt Kebabtallrik på Stockviks Pizzeria.  Vi fortsatte norrut och när vi passerade Örnsköldsvik regnade/snöade det, mörkt och förmodligen halkigt på E4. När vi kommit c:a 8 km norr om Ö-vik, var det stopp. Framför oss stod två långtradare och framför dem kom en polisbil med blåljus och spärrade vägen. Efter oss växte snabbt raden av bilar. Vi fick veta att i backen några hundra meter framåt ”låg en lastbil på tvären”. Vi hade tur, mitträcket slutade just där vi stannat och därför var det möjligt att vända och köra tillbaka mot Ö-vik. Vi diskuterade alternativ. Från Ö–vik, ta vägen mot Fredrika och därifrån vidare, antingen via Bjurholm – Umeå eller via Lycksele och hem. Men det mest tilltalande var att ta in på hotell över natten och så fick det bli. Vi åkte till Hotell Focus och där fanns plats för oss och även bilen i garage. Toppen! Vi tog en promenad på stan, sedan bastade vi och lade oss i sköna sängar, gosade en stund och somnade.

Inga kommentarer: