tisdag 30 september 2014

Dan före dan.

Lite grann har gårdagens benhög varit med i sängen, men i dag var det dags. Jag riggade plast, arbetsunderlag och Tigersågen. Sedan var det bara att hålla tungan rätt i mun.
Sågen är duktig och inom två timmar i det vackra vädret, var hela älgskelettet i lagom stora bitar för att gå ned i våra grytor. det tar lite tid att koka och nog hann den största grytan koka över en gång. Men det är sånt som kan hända, till och med den bäste/a. Det var det som hände i dag. Vi skrapade av köttet från de kokta benen, malde det i köttkvarnen. Köttet från de två sista grytorna fick bli "Bertils avskrap". Det är sånt, som jag tycker är gott, men som ingen annan vill äta. Buljongen satte vi i portionsburkar och den hamnade i frysen efter att de stått ute och svalnat. Nu har vi både okokta ben, buljong och avskrap i frysarna. Gun-Britt är fantastisk. Hon har även sett till av vårat bagage står färdigt i hallen.
Vår tomatskörd ligger på en bricka på fönsterbänken och den mognar efterhand. De är inga stora tomater men tomater.
Klockan 20:00, var jag en sista gång före avresan på 45 min Kettlebell. Nu ställer vi väckare på 03:30.

Inga kommentarer: