söndag 7 september 2014

Jacuzzi-spa i garaget.

Söndag 7 september, strålande sol och mer än tjugo grader varmt. Gun-Britt och jag åkte till Svensbyn för att ev. assistera med barnomsorg. Morföräldrarna hade haft alla fyra barnbarnen som nattgäster. När vi kom dit, pågick det Jacuzzi-spa i garaget. Conny har monterat ett vanligt badkar på en träställning så, att badkaret är nedsänkt i en plattform, c:a 2 m i fyrkant. Hela anordningen stod i garaget och var väl fyllt med badvarmt vatten. Isla och Liam badade, men lilla fröken Elsa bojkottade det fina arrangemanget. Sedan stod besök hos djuren på Hembygdsområdet De båda grisarna såg ut att njuta av tillvaron. De låg och solade. De har båda vuxit bra över sommaren och skulle väl egentligen känna en viss oro för framtiden...

Hönsen, tuppen och kaninerna fick besök.De fanns i sina respektive burar. Sedan skulle det plockas kottar, som kastades i vattnet uppströms från bron, för att se hur de flöt iväg med strömmen. När vi kom hem igen, serverades det Palt. Efter maten och en sagostund i husvagnen, blev det koka, röra och blanda ute på gården. Barnen har tillgång till köksattiraljer av olika slag, vatten, sågspån, mjöl med utgånget datum och en del annat från skafferiet. Det fanns röda och fina rönnbär att toppa det hela med. Barnen går in med liv och lust i den geggiga leken.
Vi åkte hem för att göra oss klara att gå till Björklundahallen. Gun-Britt gick till Actic och jag på KettleBell 45 min med Jens.


Inga kommentarer: