Söndag 23 mars. Vi åt frukost med Jens och Karin Wickberg, Malmö. Resten
av dagen tog vi det lugnt. Det blir faktiskt ganska tröttande att få vara med
om såhär mycket äventyr.
Måndag 24 mars. Vi åt frukost tillsammans med Bengt och Berit Olausson. Vi
åkte med buss till bussterminalen, där vi fick byta till en liten minibuss, som
är så smal att den kan köras i de smala gatorna upp till Familjen Esposito:s
gård på Via Campanjano 16, Sorrento. Där fick vi inblick i hur en italiensk
familj lever, vad de odlar, hur de förädlar sina produkter och säljer dem. I
det här fallet rör det sig om citroner. Av citronernas skal gör man Limoncello,
en god citronlikör. Av fruktköttet tillverkar man marmelad. Besöket avslutades
med en middag i familjens kök. Först serverades en tallrik med fyra små
smakprover: en Crostini med tomatröra, Mozzarella, Egenodlad blomkål och
morötter. Huvudrätten var en pastarätt med tomatsås. Därpå serverades zucchini,
tillredd med mozzarella och gräddad i ugn. Sist serverades dessert bestående av
två små krämfyllda bröd med vispgrädde. Hembakat bröd med egenproducerad
olivolja och gårdens eget vin. Vi bjöds även på smakprov av gårdens Limoncello.
Samma små bussar hämtade oss tillbaka till bussterminalen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar