lördag 19 april 2014

Söndag 23 mars.och Måndag 24 mars.

Söndag 23 mars. Vi åt frukost med Jens och Karin Wickberg, Malmö. Resten av dagen tog vi det lugnt. Det blir faktiskt ganska tröttande att få vara med om såhär mycket äventyr.

Måndag 24 mars. Vi åt frukost tillsammans med Bengt och Berit Olausson. Vi åkte med buss till bussterminalen, där vi fick byta till en liten minibuss, som är så smal att den kan köras i de smala gatorna upp till Familjen Esposito:s gård på Via Campanjano 16, Sorrento. Där fick vi inblick i hur en italiensk familj lever, vad de odlar, hur de förädlar sina produkter och säljer dem. I det här fallet rör det sig om citroner. Av citronernas skal gör man Limoncello, en god citronlikör. Av fruktköttet tillverkar man marmelad. Besöket avslutades med en middag i familjens kök. Först serverades en tallrik med fyra små smakprover: en Crostini med tomatröra, Mozzarella, Egenodlad blomkål och morötter. Huvudrätten var en pastarätt med tomatsås. Därpå serverades zucchini, tillredd med mozzarella och gräddad i ugn. Sist serverades dessert bestående av två små krämfyllda bröd med vispgrädde. Hembakat bröd med egenproducerad olivolja och gårdens eget vin. Vi bjöds även på smakprov av gårdens Limoncello. Samma små bussar hämtade oss tillbaka till bussterminalen.






Inga kommentarer: