torsdag 24 april 2014

Ärtlunch.

Vi åkte iväg med Gun-Britts långpannekaka i bagaget till Ekologen, där SPF Rönnen anordnar ärtlunch. När vi kom fram, fanns bara ett par jobbare,  som höll på med att lägga nytt plåttak på köksdelen av logen. Margareta Wallström kom efter en stund. Det var hon som hade med sig ärtsoppan, Husmansbröd, smör och ost. Sedan kom Inge & Sonja, Anita och Marietta. Sist kom Beda med sina soppgrytor. Vi började med dukningen, värmningen av soppan, kaffekokning och värmning av punschen m.m. Snart började de första gästerna komma. Då var det hela igång. När vi kom hem efter allt, har jag skrivit nedanstående och skickat till tidningarna och till Sören för att han skall sätta det på SPF-Rönnens hemsida: http://www.spf.se/content.asp?nodeid=148557 
SPF-Rönnen anordnade Ärtlunch  torsdagen den 24/4. Femtio medlemmar infann sig, trots att vädret kanske skulle ha lockat fler att äta i det fria. Men det står fortfarande april i almanackan och därför är nog inomhus det säkra alternativet. Sonya Nilsson Tehlin hälsade gästerna välkomna och fick dem att stämma in i några traditionella vårsånger. I grytorna fanns hemlagad ärtsoppa och den hade en strykande åtgång, tillsammans med ostmacka på Husmansbröd. Det fanns även möjlighet att till självkostnadspris få varm Punsch. Sonya kunde också underhålla publiken med sagan om prinsessan på ärten på pitemål. Hon kunde även få gästerna att sjunga trestämmig kanon, ”Allting på jordens rund, måste förgå. Men vår fru musica…” Efter kaffe, kaka och lotteridragning, lämnade man den trivsamma Ekologen, ut i det vackra aprilvädret.

 När det var klart, var det dags att ge sig iväg till Björklundahallen och ett 45 min.Kettlebellpass med Jens. Gun-Britt hade promenerat, krattat på gården och sopat i gången, så hon var också ganska nöjd med sitt pass.







Inga kommentarer: