onsdag 23 april 2014

Måndag 31 mars.

Måndag 31 mars. Frukost med Kerstin och Peter Marinko. 07:45 åkte vi med buss till ”Taverna pento Yogurteria” och Buffelgård, som drivs av Flavia Bergman och hennes man. Vi fick komma in i deras mejeri, där de tillverkar Mozzarella di bufflo. De har hantverksmässig hantering av osten, vilket var intressant att se hur det går till. Vi blev inbjudna till familjens hus, där de serverade en lätt lunch. De hade dukat ett buffébord med färsk och rökt Mozzarella, Riccotta, sallad, bröd och vin. Vi lyfte ut bord och stolar på gården och fick sitta i solen och njuta av läckerheterna. Sedan var det dags att bekanta sig med bufflarna. De har 600 bufflar i olika åldrar. De mjölkas två gånger per dygn och mjölken körs direkt till mejeriet. Det är vattenbufflar, liknande de man kan se på bilder från Sydostasien, men har funnits så länge i Italien, att de är en egen ras. Trivsamma och nyfikna stora kossor. Efter buffelbesöket, åkte vi till Paestum, en antik stad och världsarv vid Salernobukten. Landskapet kring Paestum är mycket flackt i jämförelse med hur det är här på Sorrentohalvön. Staden härrör från 500-talet f.kr. Flavia guidade oss, först i museet och sedan ute bland fornlämningarna. Där stå tre ståtliga tempelruiner. Sedan var det dags för hemfärd, en busstur på 7,4 mil och efter den en trerättersmiddag – som vanligt. Vi satt tillsammans med Bengt och Berit.


















Inga kommentarer: