fredag 26 december 2014

Jul, jul, strålande jul.

På julaftonen, onsdag 24, åkte vi till Svensbyn. Vi var bjudna att fira julafton där med Öhmans och båda Marklunds Familjerna. Vi hade med oss en del mat, men det skulle visa sig att vi även fick mat med oss hem, när det hela var över. Det var en förväntansfull stämning hela eftermiddagen. Tomten hade visat sig på gården före skymningen, men han bultade inte på dörren då. I stället fick barnen gå ut till skogskojan, som var uppvärmd, med mat till tomten. En gammal träskål, med dito sked och julgröt ställdes ut.










Men så plötsligt var det någon som knackade på fönsterblecket Vem var det som tittade in?  En röd luva och vitt skägg! Jo men visst, det var ju tomten! Så äntligen bankade någon på ytterdörren och in kommer Tomten. Väldigt skäggig och klädd i en stor lurvig päls. Han bar på en stor säck med klappar. Alla hade varit snälla och fick julklappar av den snälla tomten.


















Juldagen, torsdag 25, blev det ingen otta. Radion tillhandahöll "Var hälsad sköna morgonstund" och det fick räcka. Jag ringde körens nestor, Curt Danielsson och gratulerade honom på 88-årsdagen.

I dag, Annandagen har vi frostat ur frysen. Jag har inte hittat någon anteckning som talar om när vi gjorde det förra gången.

Inga kommentarer: