torsdag 23 oktober 2014

IndoorWalking kl 06:10, med Mona. Jag premiäråkte spark till Björklundahallen. Det gick riktigt bra, det är sandat på vissa vägar,men tack vare plastmedarna gick det att sparka hela vägen. Vi hade lovat Öjebygruppen, som hade ansvar för dagens medlemsmöte, att agera värdpar. Gästerna hälsades välkomna av Barbro Jonzon, som särskilt vände sig till nya medlemmar. Efter presentation av dagens program, Höll ordförande Karl-Erik Björkén ett kortare anförande och avtackade Margareta Fogbrand, som under många år varit föreningens friskvårdsombud och lagt ner ett stort arbete på att få så många som möjligt att komma ut i naturen och efter förmåga ägna sig åt promenader, Boule, Kubbspel m.m.
Kerstin Eriksson och Karl Lundberg avtackades också för sitt engagemang i föreningens deltagande på Kyrkmarknaden. Lotterikiosken, som används under marknadsdagarna har genomgått en välbehövlig renovering.
Sera Olovsson kåserade på ett självutlämnande och roande sätt, om vad det innebär att vara pensionär, inte senil, men en aning disträ.
Kristina Ahlquist följde, med ett kåseri om ”Hur mormödrar kan vara”.
Efter den sedvanliga lunchbuffén, som bestod av kött- eller fiskrätt, visade Bo Lundman filmen om ”Heikka – Mari, kvinna i väglöst land. Lundman har sedan 1980 regelbundet gjort besök hemma hos Maria i Heikka vid Skierfajaures västra sida och gjorde filmade intervjuer med henne. Ur det mer än tio timmar filmade grundmaterialet har han sedan sammanställt en 40 minuter lång film, där Maria berättar om sitt mödosamma men rika liv, allt från födseln till mitten på 1990-talet när hon själv, nära på hundraårig, överlevt både make, tre barn och ett barnbarn. Lundmans dokumentation av Heikka-Marias liv är utan tvekan en kulturgärning värd högsta lovord. ” (ur Piteå-Tidningen 2010)
Efter den uppskattade filmvisningen, följde – likaledes uppskattad – musikalisk underhållning. Musik- och sånggruppen ”Sikforsarna”, framförde ett program med visor av Danne Stråhed, Dan Andersson, Evert Taube, Creedence Clearwater Revival, Olle Norell m.fl. Det musikaliska varvades tidvis med små anekdoter av varierande nivå. Efter kaffe/te med kaka, följde lotteridragning innan man skildes åt, nöjda med en trivsam samvaro.



Inga kommentarer: