tisdag 13 maj 2014

Upplevelser.

Gun-Britt var uppe vid femtiden. Man kan ju undra, men hon påstod att hon kände sig pigg och ville börja dagen. Jag delade inte hennes inställning, utan fortsatte en och en halv timme till i sängen. På förmiddagen var vi ute och tvättade fönstren med Conny och Monicas Kärcher fönstertvätt. Det var en upplevelse. Nästa upplevelse var: Den stora folkvandringen. 
Den av SPF årligen anordnade motionskampanjen, ”Den stora folkvandringen”, genomfördes av SPF-Rönnen på tisdagen i Grisbergets motionsslinga. Bortemot fyrtio pigga pensionärer gick en tipspromenad, med tolv ganska svåra frågor. Hälften var frågor med anknytning till trafik och de övriga var frågor kring människokroppen. Efter genomförd promenad samlades man kring grillelden, där det bjöds på korv att grilla. Även blåbärssoppa ingick i förplägnaden. Efter en tids samvaro kring elden, med allsång, blev det rättning av tipsfrågorna och prisutdelning. De fem deltagare med flest rätta frågesvar kom ”på pallen” och förärades ett fräscht knippe morötter.





Nästa upplevelse var att vi blev bjudna till Norrbyvägen 13, för att få träffa Gun-Britts fjärde barnbarnsbarn, som under dramatiska omständigheter kom till världen utanför BB-akuten på Sunderby sjukhus. (se 10 maj nedan) Tänk vilken lycka, att få vara med!

Vi blev bjudna på kaffe/te och tårta och fick en medryckande beskrivning av den dramatiska BB-resan utan blåljus. Tack Patrik, Ida och Elsa.
Sedan var det En halvtimmes Kettlebell med Hanna och efter det fyrtio minuter Challenge med Jens. Gun-Britt motionerade genom att promenera till ICA-Öjebyn och att bära hem varorna i ryggsäcken.


Inga kommentarer: