måndag 26 maj 2014

Tillbaka till såjorden.

Vi har hunnit med en hel del under den gångna veckan, men då har inte tiden räckt till för att blogga.
Tosdag 22. Vårens sista medlemsmöte har under gångna veckan hållits på Pite Havsbad. Mötet öppnades av Sonya Nilsson Thelin som, förutom att hälsa medlemmarna välkomna, ledde unison sång, ”Nya pensionärssången”. Beda Lundström redogjorde om kommande resor: Årets långresa kommer att gå till Nice och Barcelona med avresedag 1 oktober. Den 25 juni genomför man endagsresan, som går till ”Ostens hus” i Burträsk, med egen tid i Skellefteå centrum.
Kerstin Eriksson redogjorde för kommande deltagande i kyrkmarknaden, där den nyrenoverade lotterikiosken, alltid skall stå. Vinsterna i det lotteriet består till stor del av hembakat bröd och en del slöjdalster.
Hörselombudet Lars-Erik Jonsson påminde om möjligheten att få hjälp med hörseln. ”Om du börjar misstänka att du kanske har hörselnedsättning, då har du det. Då är det skäl att kontakta Hälsocentralen för att få remiss till Hörcentralen och så småningom få hjälp, troligast en hörapparat”. Han påminde också om Gökottan som traditionsenligt hålls på Kristi himmelsfärdsdag, den 29 juni. Den hålls i Sjulsmarks Långträsk, där Norrfjärdens församlings nya kyrkoherde Dennis Lundqvist, kommer att medverka.
Föreningens nye ordförande, Karl Erik Björkén presenterade sig . Han informerade också om planerna på en gemensam manifestation inför höstens riksdagsval. Där skall SPF, PRO, SKPF OCH SKPRF, göra en protestmarsch mot orättvisorna i beskattningen av pensionerna och den s.k. ”bromsen” i pensionssystemet.
Efter den gemensamma lunchen, bjöds de närvarande på en oförglömlig visstund. Aino Sundstedt bjöd på ett knippe kända svenska visor av Mats Paulsson, Cornelis Vreeswijk, Dan Andersson, Evert Taube och en dikt av August Strindberg.
Mötet skrivtolkades av personal från Landstingets tolkcentral.
På hemväg från Havsbadet, besökte vi Marklunds i Höglandsnäs för att återställa pajformen vi fick med oss i går.
På kvällen var vi i Björklundahallen. Gun-Britt promenerade till Actic och jag cyklade till Kettlebell 45 min.
Fredag 23. Efter frukost rustade vi oss med stövlar och kratta, för nu skulle det anläggas gräsmatta. Gun-Britt lekte med barnen. Mathias körde med fyrhjulingen och drog en armeringsmatta efter den. Vi krattade för att få så jämnt som möjligt och plockade sten. Mathias sådde gräsfrö med en dubbelbred frösåare. Jag fick börja dra bulten, som vi barlastade med några stenar på en plywoodskiva.
 Frampå dagen, klarnade det upp och det blev en riktig högsommardag. Det betyder att det var ganska svettigt och jag kände ingen längtan efter något Kettlebellpass. Men vi gjorde oss ett ärende in till stan på kvällen. Vi var in till kyrkogården och planterade minirosor på Maj-Britts och Mattssons gravar. Sedan besökte vi Beda och Bore Lundström. Det var för att redovisa anbuden från Nordbergs och Granbergs buss, på SPF-Rönnens endagsresa. Vi ska åka till Ostens hus i Burträsk och Skellefteå, där vi äter lunch och ev. shoppar en stund. Det blir 25 juni.
Lördag 24. I dag fick vi spola Melodikrysset och åkte i stället tillbaka till såjorden.




Elina och Mathias var redan i full färd med att så och plocka sten. Gun-Britt ägnade sig åt barnen och jag drog bulten. Det gick undan riktigt bra och vid lunchtid var vi klara! Vi krokade släpet på Gun-Britts bil, lastade på fyrhjulingen och så drog vi den till Svensbyn, där den hör hemma. Jag lastade gräsklipparen, som vi skulle ha hem till Öjebyn. Där bytte vi till Snöslungan, som har haft en lättsam vinter. Nu får den stå i förvar i Svensbyn, tills det är dags att byta tillbaka. 
Söndag 25. Mors dag. Monica, Conny, Bo, Adam och Svea kom och kramade mor/farmor. Vi hade inte förberett med någon morsdagstårta, (dessutom var det fastedag.) så stenhårda mandelkubbar och pulverkaffe fick duga, spetsat med små fådda chokladhjärtan. Efter det morsdagskalaset, promenerade vi till kvartersgården på Ottoniusvägen. Förut  hette det "på Hessel" eller "Hesselgårdsområdet". Vi fullgjorde våra plikter och röstade i EU-valet. På hemväg gick vi Ottoniusvägen vidare, så vi kom till "Lilla järnvägsövergången" och hem. På det sättet ansåg sig Gun-Britt ha tillgodogjort sig dagens dos av motion. Vi gjorde Melodikrysset, det gick riktigt bra. Klockan 16:45 var det Kettlebell 45 minuter, utomhus. Tidig kväll för en gångs skull.
Måndag 26. Jag steg upp 05:00, för att vara med på Lindas IndoorWalking 06:10. Det blev svettigt men skönt. Jag har suttit vid datorn ganska mycket i dag, medan Gun-Britt bakat Kanelbullar. I går gjorde hon en omgång mandelkubbar. Jag tror att de är öronmärkta till Svea.


Inga kommentarer: