lördag 17 oktober 2015

Björkar.

Fredag 16. 
Conny kom, medförande motorsåg med tillbehör och släpvagn. Nu skulle det ske. Den sjuka björken skulle bort. Conny avverkade de flesta grenarna och till slut återstod bara fällningen av stammen. Sedan fick den andra björken, på baksidan, gå samma väg. Fällning och kvistning gick bra. Nu återstod lastning och bortforsling. Vi lastad hela första björken i ett lass. Det blev ganska tungt, men allt kom med. När vi lossat lasten på ÅVC, var det dags för lunch. Gun-Britt hade knåpat ihop en läcker ansjovislåda och till det en gammaldags fruktkräm av torkad blandfrukt.

Nästa lass, den andra björken, blev lite mera spretigt, men vi kunde ändå stänga kåpan. Så var det klart! Jag körde med gräsklipparen för att samla ihop spån och kvistar och lade allt i komposten. Nu återstår att göra något vettigt med stubbarna.

  
 
Nu återstår det att göra något vettigt med stubbarna. Antingen stubbfräsen eller något kemiskt som tar död på dem.

Lördag 17. 
Vi fick besök av Isla och Liam. De skulle vara här medan deras föräldrar tar en träningsrunda på "Grisan". De leker så bra tillsammans och det är trevligt för mig och Gun-Britt, att de vill besöka oss.
Men de är svårfångade på bild...
 






 
















Inga kommentarer: