lördag 9 maj 2015

Jamen nog är det dags att du får höra av mig.

Vi har varit bortresta ett tag. Onsdag vid 10:10, gav vi oss iväg söderöver. Vi hade som mål den här första dagen,,  att åka till Mellanfjärden. Det ligger nästan fem mil söder om Sundsvall. I Jättendal svänger man av från E4, ut mot havet. Där i Mellanfjärden finns Hotell Mellanfjärden. Vi har ett par gånger tidigare delat upp resan på två dagar. Det gör resandet betydligt bekvämare.


 Vi bodde där över natten och var tydligen de enda gästerna då. På torsdagsmorgonen var frukosten dukad i det lilla köket i anslutning till receptionen. Det fanns ingen anledning att tycka någonting annat, än att frukosten var fantastisk. Det här är ett fiskeläge och de två röda trålarna är - som synes från  Piteå. Efter frukosten fortsatte resan. Vi skulle ju fira Valborg hos Ulf  och Nettan i Tällberg. Avsikten var, att vi skulle hjälpa till att måla huset med Falu Rödfärg. Ulf hade förberett och borstat, så det var bara att hugga i.




Vädret tillät oss att måla och på de här tre dagarna hann vi också bli klara. Dessutom hann vi gå en sväng på Marknaden i Rättvik. Söndag 3 maj, styrde vi kosan mot Uppsala. Vi skulle besöka Gun-Britts syster Marianne. Där stannade vi och sov över tre nätter. Vi har blivit bjudna på mat alla dagar, vilket vi uppskattar. Tack Ulf, Anette och Marianne! Vi fick tillfälle att träffa Tomas, Vilma och Gustav. Det är Mariannes son och hans båda barn.


Två systrar från Roknäs.
Marianne står för mathållningen.
Vi följde Marianne till kyrkogården, hon skulle titta till sin make Istvans grav.



Innan besöket i Uppsala var över, hann vi besöka  Uppsala Bugg och Swing Society:s träningslokal i Graneberg. Onsdag 6 maj startade vi hemfärden strax för åtta och var hemma utan missöden vid 19:30. Trots att det regnade hela tiden, var det en ganska beklaglig resa.
Torsdag 06:10 stod jag på Indoor Walking i Björklundahallen. 09:00 var jag på Ljungvägen 7. SPF SENIORERNA Rönnen, hade styrelsemöte då. Gun-Britt var hemma med marktjänsten, som ju också kräver en insats. Fredag var jag ut till Svensbyn och hjälpte Conny att montera ned Maskinhallens bak vägg. Det skall bli utbyggnad. I dag, efter Melodikrysset, blev vi bjudna till Svensbyn. Gun-Britt skulle biträda Monica med barnpassning och matlagning.
















Mathias, Patrik, Connu och även jag påbörjade utbyggnaden av maskinhallen. Det kunde vi göra på eftermiddagen, då regnet upphörde och solen kom fram.

Inga kommentarer: