onsdag 9 juli 2014

Sommardagar.

Onsdag 2014-07-09.
Det är varmt, ja riktigt högsommarvärme 30oC. Det var uppbrott inför hemresan. Conny och Monica skulle åka vidare upp till Piteälven, så vi fick uppdrag att ta med oss hennes partydress mm, som hon inte behöver vid älven. Vi åkte samma väg, som vi skulle ha åkt på ditvägen, D.v.s Norsjövallen, Boliden, Skellefteå och E4:an hemåt. Vi tog av vid Jävre norra, för vi skulle ju till Svensbyn. På Röddingsvägen 290, Gjorde vi en visit hos Stina, Herman (4) och Valter (2). Vi blev bjudna på ett glas saft. Kan man tänka sig något bättre i värmen? Tack Stina! Du är verkligen lång och stilig! (I horisontalled). Grabbarna verkar också kunna ta för sig. I Svensbyn träffade vi Marianne Lindström, som är sommarboende i sitt hus, som i min barndom var Petter Anderssons hem.


Tisdag 2014-07-08.
När vi öppnade dörren, var Isla och Liam här. De ville äta frukost med oss. Jag startade grötkok och under tiden var Gun-Britt och barnen iväg till Servicehuset. Det är väl fantastiskt, att det är intressant att komma och beställa frukost. Ni var så välkomna Isla och Liam.
Vi promenerade bort till Dollar$tore, men det var inte så mycket, som kändes angeläget att köpa, förutom en förpackning Head and Shoulders. Vi hade ingen svårighet att hålla värmen. Senare på e.m. tog vi bilen och körde en sväng på sta´n. Vi åt hos FRASSES ett ”Frassemål mellan” och en ”Laxfrasse”. Javisst nog var det väl bra, men mycket vitt bröd och det är annorlunda än vad vi brukar äta. 


Måndag 2014-07-07.

Väckning var beställd till kl 06:30, men Gun-Britt var uppe 05:30 och då steg även jag upp. Vi gjorde frukost och bar ut förnödenheter till husvagnen. Det var mycket som skulle bäras ut. 08:00 var vi på rullning och hade ställt in Ansia Camping på GPS-en. Den lovade ankomst till målet 12:00. När vi passerat Bergsviksbron, upptäckte jag att vi skulle hat valt Arvidsjaursvägen, men vi var inställda på att åka E4 till Skellefteå och sedan Via Boliden – Norsjö, till Lycksele. I Boliden försvann fokus på hur vi skulle köra. Vi fick för oss att GPS-en försökte få in oss på fel vägar och så blev det. Nu var vi ute på en improviserad och planlös Sight Seeing i Skellefteå kommuns landsbygd. Så småningom kom vi till Bastuträsk och då hade vi länsat tanken så, att Gun-Britt var orolig för att bli soppatorsk någonstans i vår förträffliga grannkommun. Vi tankade hos Handlarns OKQ8-mack, fikade och gav oss sedan iväg. Nu var löftet om ankomst till målet reviderat, det stod 14:00 och vid den tiden var vi också framme. I receptionen kunde vi boka in oss på Järvvägen 63, som Monica och Conny rekommenderat. Ja Monica kom och mötte oss vid infarten. Tala om barnens omsorg om sina åldriga anhöriga! Vilket otroligt sommarväder, solen sken från en molnfri himmel och temperaturen var uppe förbi 25oC. Förutom Öhmans, var Elina och Ida med sina familjer och husvagnar här. Jag är otroligt glad, att även jag ingår i den familjegemenskapen. På kvällen hade vi gemensam middag i den sköna sommarkvällen. Vi satt nog uppe till efter 23:00 när solen dalade.





                                                     














Inga kommentarer: