tisdag 20 september 2011

Idag var det så skönt i sängen, att frukosten avåts vid tiotiden. Vi hade tid på Bilhallens verkstad , för att de skulle leverera vinterhjulen och montera motorvärmarelementet. Det hade inte monterats vid leveransen, fast det visste inte jag. Nog hade jag använt motorvärmarsladden någon gång i våras och bilen startade då jättebra. Följdaktligen gick det bra att starta utan värmare. Det man inte vet, har man inte ont av. Vi tillbringade tiden tills vi fick hämta bilen hos Elina, Isla och Liam. När vi kom och skulle hämta, så var hjulen lastade längst bak. De stod alla bredvid varandra i vita skyddspåsar längs bak i bagageutrymmet. Gun-Britt vill kolla att det var rätt sorts däck så vi öppnade bakluckan. Då hände det! Fyra glada Hakka 7:or dansade ut på gatan i sina vita påsar. Hej hopp! Det var bara att hämta in dem och försöka få dem att stå kvar, men det var inte alldeles lätt, att kunna stänga luckan om dem. Det behövdes händer på alla fyra innan luckan gick igen. Gun-Britt körde hem, men tyckte att det var obehagligt att ha dem löst stående därbak. När vi var hemma här på Cymbalgatan, stuvade vi om så att de fick ligga under färden till Svensbyn. Där lastade vi in dem i logen. men snart skall de fram igen.
Transportstyrelsen påminner om att vinterdäck måste vara på mellan den 1 december och 31 mars om det är vinterväglag. Det gäller oavsett om vinterdäcken är dubbade eller odubbade.
Sedan 1 oktober är det tillåtet att ha dubbdäck på sin bil. Dubbdäck får användas fram till och med den 15 april. Men mellan 1 december och 31 mars är det krav på vinterdäck, odubbade som dubbade, om det råder vinterväglag. Efter det vi lossat hjullasten, fortsatte vi till Sjulnäs, där vi besökte Ture. Därefter var vi tillbaka hos Monika, som hade Isla hos sig. Vidare på hemväg svängde vi förbi hos Lasse och Margit Karlsson med gästlistorna till SPF-träffen på havsbadet den 22. Det blev en stunds prat och kaffe/thedrickande.

Inga kommentarer: