tisdag 7 januari 2014

Trettondag.

Trettondag, det var i går. Vädret lockade oss att stanna inomhus. Vi lyssnade på ett par avsnitt av Arto Paasilinnas "Kollektivt självmord".  Det är en talbok, där Frej Lindqvist är uppläsare. Boken är en osannolik, men kanske i någon mån, sannolik berättelse om en samling presumtiva självmördare, som i en buss är på resa för att med hjälp av bussen begå ett kollektivt självmord. Det är en synnerligen brokig samling människor, som trots att de alla har olika bakgrund, ändå har en sak gemensamt: att få lämna detta jordeliv. Men under resans gång, händer så mycket, som kanske så småningom luckrar upp dödslängtan. Vi lyssnar gemensamt på berättelsen genom en mp3-spelare.
Under resan till Dalarna, hade vi Torgny Lindgrens "Pölsan" och en annan av Arto Paasilinna, "Adam och Eva". På eftermiddagen i går, kom Bo, Adam och Svea på besök. Det var trevligt med besök, men jag har en känsla av att vi har inte så mycket som kan fånga ungdomarnas intresse, men det var ju roligt att vi fick bjuda dem på mackor och "Oh Boy".
I dag på eftermiddagen har vi varit i Björklundahallen. Gun-Brit har varit på ACTIC och efter det var hon till ICA och handlade. Jag var på två gruppträningar: Kettlebell 45 min med Jens och Indoor Walking 30 minuter med Hanna. Det var fullt på båda och ACTIC var också välbesökt. Kul att man kan och får vara med, men jag träffar inte någon jämnårig.

Inga kommentarer: