söndag 8 februari 2015

Weekend.

Det började torsdag 5. Vår kör sjöng i PÄS entré. Det gick, som jag tror riktigt bra. I den där situationen är publiken något instabil, det vill säga, det är en ständig ström hit och dit. Ingen kommer helt undan, utan alla får en dos kultur. Samma tid, kom son och sonhustru till den här landsändan. De kom med flygtransfer till Stadshotellet, där Gun-Britt mötte dem. Just när vi var färdiga med sången, kom de till lasarettsparkeringen och hämtade mig, så vi fick åka hit hem tillsammans. Gun-Britt hade gjort pastasallad i två varianter, en med skinka och en med bitar ur den Pulled Pork, som skulle bli middag någon av dagarna. Vi var bjudna till Öhmans, att äta middag tillsammans med Monica och Conny. Vi var där c:a 18:00 och som det alltid är, var middagen mycket läcker. Tack för det, värdar! På fredags morgon ställde vi färden mot Jokkmokks marknad. Jag åkte med, men Gun-Britt ville stanna hemma. Hon hade planer på att göra middagsmålet klart, när vi började närma oss hemmet. Det var ett fantastiskt väder, solen sken från en molnfri himmel och det var några få minusgrader. Vi valde att köra över Boden - Harads, dels för att få visa den vägen och att det kanske skulle vara mindre rentätt där. Den förhoppningen kom förståss på skam. Vi såg några renar, som grävde efter lav vid vägen och två döda på plogvallen. Marknaden var sig lik,bortsett från temperaturen -3 - -9 grader. Man har hört att det ofta är smällkallt på Jokkmokks marknad.
 Vi gick runt och såg oss om. Jag hade inte så stor lust att köpa sameslöjd och liknande, men jag fick tag i tre rullar plastfolie tilll vår Wrapmaster 800, en pjäs som nog köpts på någon mässa / marknad någon gång i tiden. Den sista rullen tog just slut strax innan vi skulle åka.
Hemresan fick gå på väg E45 Det gick utan problem. En levande ren såg vi. Den sprang framför oss. En men, troligen renskötare, stod och vinkade med båda armarna för att göra oss uppmärksamma på renen. Den sprang så småningom till skogs.

Vi hade telefonkontakt med Gun-Britt. Hon gjorde middagsmålet klart, så när vi kom hem, stod maten på bordet. Tack Gun-Britt!
Lördag var tävlingsdag. Efter frukost gav vi oss iväg mot Luleå och Örnässkolans sporthall. GPS:en hade inte riktigt uppdaterad karta. Den ville ha oss till baksidan av sporthallen. Jag släppte av mina passagerare vid entrén och började sedan söka parkeringsplats. Den tomt vi fick parkera på hösten 2013, var nu isbana och inte P-plats. Men det ordnade sig ändå. Jag parkerade på en gatstump, där det inte fanns någon förbudsskylt.
Det blev en intressant dag med mycket dans. Uffe/Nettan var väl inte helt nöjda med resultatet, men fick lov att inse att deras sjundeplats inte var fy skam. Jag filmade deras danser och de var nöjda med det. De kunde studera sin dans och den var dom nöjda med. Slutet gott, allting gott. På hemvägen, tankade vi vid "Miniprismacken" i Antnäs. När vi kom hem, fick vi gravlax och korkade upp CAVA-pavan, som vi lovat dansarna om de sopade banan med konkurrenterna. Och det hade de väl gjort i viss mån - åtminstone tillräckligt för lite bubbel. Vi spelade "Vagabond" tills det blev "småtimmar".

Inga kommentarer: