lördag 2 juli 2016

Kyrkmarknad.

Torsdag morgon var jag vid godisbutiken för att hämta släpet jag bokat. När uthyraren kom och skulle låsa upp, visade det sig att han saknade rätt nyckel. Han åkte iväg för att hämta reservnyckeln, men kom tillbaka tomhänt. Då var det bara att rulla vagnen fram till Mekonomen och att få hjälp att kapa hänglåset. Sedan var det fritt fram. Efter att ha hämtat Per-Arne, åkte vi via Öhmans i Liden, där jag lånat ett dragblock och slutligen till Kalle i Hortlax. Där har kiosken stått över vintern. Vi lastade på och åkte med hela ekipaget till marknadsplatsen. Lossningen gick snabbare än väntat, då dragblockets spärr hade kärvat. Kiosken gled därför av sig själv ned på sin plats. Ingen var i vägen och det hela avlöpte väl.
Freda´ var första marknadsdagen och efter ett 30 min Indoor Walkingpass, var jag tillbaka för att leverera åtta limpor till prisbordet.
Sedan åkte Gun-Britt och jag till Höglandsnäsvägen för att vattna i trädgården och titta till hönsen. Dom gav oss fem ägg, som tack för omvårdnaden. På hemväg, handlade vi hos ICA-Bersika. Sedan väntade vi lunchgäster, Monica och Conny. De skulle sedan promenera till Marknaden. Jag följde med, för jag skulle hämta min ryggsäck, som fått hysa limporna medan man ställde i ordning i kiosken. Jag köpte åtta lotter. Öppnade en, som det var vinst (ett fat med småkakor) på. De övriga sju, tog jag hem till Gun-Britt och det visade sig, att det var vinst på två av dem också. När jag senare åkte för att hämta de vinsterna, (ytterligare två fat med småkakor), skickade Monica en beställning på arton lotter och bland dem var det två vinstlotter (en sockerkaka och ett paket kaffe). Det har jag varit och hämtat i dag lördag. Jag tog med kameran och här ser du en del av bildskörden.
             


Inga kommentarer: