fredag 6 maj 2016

Gökotta.

06:10 Var jag på plats för ett 30 min pass Indoor Walking. Ida ledde övningen och jag var den enda kunden. Javisst, nog är det kul, att ha henne helt för mig själv. Säg att hon är nitton. då är jag mer än fyra gånger äldre. Det var en riktigt svettdrivande genomkörare.
Vi, Gun-Britt och jag, åkte till Sjulsmarks-Långträsk på Gökotta. Det är en traditionell högtid på Kristi Himmelsfärdsdag, som SPF--Rönnen ordnar i samarbete med Norrfjärdens församling. Lars-Erik Jonsson inledde med att hälsa alla välkomna ut i det vackra vårvädret.

Solen sken från en molnfri himmel. Långträskets yta krusades, knappt märkbart. I år infaller Kristi Himmelsfärdsdag jämförelsevis tidigt och kanske var det därför som vattnet i Långträsket stod nästan en meter högre än vad det gjorde 2014, då det var gökotta den 29 maj. Nu syntes inte stenbryggan som vi kunde sitta på den gången. 
 
Gudstjänsten leddes av komminister Bo Eriksson, som läste ett par bibelställen där det beskrivs hur lärjungarna upplevde Jesu himmelsfärd. Evy Jonsson ledde en bön och Lars Sjöstedt stod för detmusikaliska inslaget, när församlingen sjöng. Som ett extra inslag, sjöng operasångaren Staffan Sandlund en speciell text till psalmen Oh store Gud. 
 

Lars-Erik och Evy Jonsson hade gjort underlag för en liten tipspromenad, där deltagarna fick visa upp sina kunskaper. Prisbordet, som bestod av ett antal fräscha pelargoner lottades ut på tipspromenadens svarstalonger.

 Genom lotteriförfarandet spreds vinsterna bland både ung och gammal. I annonsen till mötet, hade arrangörerna uppmanat deltagarna att ta med sig en kaffekorg, men dessutom bjöd man på Murikkastekt falukorv. Som avslutning riktade Lars-Erik ett tack till Gunnar Jonsson, som upplåtit sin tomt för den trivsamma träffen.
 
Vi åkte hem via Nybyn - Arnemark. Det visade sig vara ungefär samma körsträcka som,  på ditvägen via Norrfjärden - Pålmark, 32 km vardera vägen.
Sedan var vi bjudna till Signes födelsedagsfest. Hon fyller två år på måndag. Man tänker då på dramatiken när hon föddes - i bilen utanför BB-akuten. Vi blev bjudna på kaffe/te tårta och småkakor.
Kusinerna roade sig  på studsmattan.
   


Inga kommentarer: