onsdag 24 oktober 2012

Det har varit mycket nu ett tag. Idag började vi på gymet. Seniorgympa med malin kl 0900. Sångövningen var framflyttad till 1300, men vi avstod. Det kolliderade med att jag lovat hjälpa till på bygget. Erling var också där. Han och Mathias monterade ytterpanel och jag kapade panel som skulle under och över fönster. Gun-Britt serverade middag här hemma. Elina, Isla och Liam åt middag här, Monica kom direkt från jobbet, hon tog barnen med sig hem och skall ha dem över natten. Både Elina och Mathias skall jobba i natt.
Under det gångna veckoslutet har vi haft gäster i huset, så Gun-Britt och jag har campat på gården, d.v.s. vi har sovit i husvagnen. Uffe/Nettan och Björn/Maja kom på fredag med flyg från Landvetter resp. Arlanda. Jag hämtade dem på Lulea Airport. Vi åkte hem hit, så de fick ställa in väskorna. Vi skulle äta lunchbuffé på Stadshotellet. Det skulle Gun-Britt också tillsammans med sina fd arbetskamrater. Elly Persson kom och hämtade henne. Jag hade bokat bord för fem. Bokningen hade inte gått fram till den som tog emot oss men det löste sig, vi fick bord på "verandan". Det var gott om gäster och maten var god.
Efter lunchen, som nog tog ett par timmar i anspråk åkte vi hit. Gun-Britt hade förberett älgköttsoppa och en grönsakssoppa till Maja det skulle bli middagsmålet. Monica kom hit, direkt från jobbet, vi hade fått löfte att låna hennes bil över helgen. men hon behövde få skjuts hem. Det ordnades också på ett fiffigt sätt. Conny skulle hämta pizza hos Gul och Blå och då behövde vi bara skjutsa henne dit. Nu hade vi tillgång till två bilar. Vi kunde inte åka i samma bil allihop, Det visade sig att Subaruns baksäte inte inte är bekvämt att sitta mer än två i.  Det var  ganska mycket som behövde pratas. Det är ju inte var dag vi har så långväga främmande.
Lördag. Vi tog utskrivna melodikryss med oss och åkte mot Storforsen. Krysset klarade vi av under resan och kom till en Storlagen fors. Solen sken sitt allra vackraste på länge. Det var ganska mycket vatten i älven,



 Det blev förmodligen en minnesvärd utflykt för Björn och Maja, som inte tidigare sett Storforsen. på hemväg därifrån, passerade vi en vägskylt som kanske kändes bekant. Tyvärr är det inte bara tre kilometer till Uffe och Nettans Tällberg.
Hemkomna från Storforsen, åkte vi till Norrbyvägen 13, hos Patrik, Ida och Elsa. Där var Monica, Conny, Gun-Britt, Elina med Isla och Liam. Mathias hade redan åkt till bygget. Vi blev bjudna på kaffe/the och go´fika innan vi fortsatte till bygget på Höglandsnäsvägen 8. Mahias och Andreas var i färd med att komplettera takläggningen. Det är kul att få visa vad det är vi håller på med när jag skriver "bygget". Så fortsatte vi till Jävrebodarnas Fiskecamp. Vi lånade spön och bete och så fiskade vi. Först fick Uffe och Björn upp en Regnbåge på c:a 1 kg. Sedan var det min tur. Jag fick en sexkilos på kroken. Och visst är det kul att få prova på. Det fick räcka. Vi fick hjälp med urtagning och filéandet. Gun-Britt hade gjort en Karrérulle till middag. Hon följde inte med på fisketuren. Den lilla regnbågen  hamnade på kvällsmackan senare på kvällen.

Inga kommentarer: