lördag 13 november 2010

Skog och krog

Fredag: Väckning 0515.





Vid halvsjutiden var jag hos Öhmans, ivrig att få komma iväg. Kvart i sju var vi på väg.




Snön hängde tung och julkortsvacker i skogen. Vi såg spår efter hare, räv och rådjur på vägen ut till skiftet. Conny ville prova om myren frusit till så det bar, men inte - det var bara att vända och söka sig till ett område med stenbunden mark. Det finns jobb med att rensa undan tall som drabbats av Törskatesvamp. När vi kommit in på området, hade morgonen blivit dag och det var bara att hugga i. Det var bra att få fästa ett dok på hjälmen, då slipper man att få snö innanför kragen. Om jag får tycka, var vi ganska duktiga under förmiddagen. Vädret var idealiskt och allt var en hänförande naturupplevelse. Vi gav oss tid för en kopp kaffe med limpmackor.


Så småningom hade vi fått ett lass och började hemfäden.








Sedan vi kommit hem till Öhmans, var det kort om tid för min del. Klockan var tolv och om en timme skulle jag vara duschad och rakad för att få följa med Gun-Britt till Furuborg, där vi avtalat att äta lunch tillsammans med SPF-visbokens vänner. De blev en trevlig stund, där vi förutom en god lunchbuffé, fick oss en hel del allsång. Innan vi skildes åt blev vi fotograferade - i ytterkläder.


De glada pensionärerna är fr.vänster: Eva Edström,Jan-Olov "Viola" Lidberg,Bore Lundström, Anders Olovsson, Beda Lundström, Bertil Berglund,Gun-Britt Lindström, Sera Olovsson och Barbro Jonzon.

Inga kommentarer: