söndag 13 december 2015

Vinter

I dag har det varit en vacker vinterdag. Minus tio grader och solen strålade den stund den var över horisonten. Jag har suttit och försökt få till nedanstående text och bilder som jag skickat till P-T, Kuriren och föreningens hemsidesansvarig.

SPF SENIORERNA Rönnen i Piteå.

Julfesten på Pite Havsbad 10 december 2015.

185 personer hade anmält sig till årets julfest. Arrangörer var ”Infjärdensgruppen”. Beda Lundström öppnade med att hälsa alla välkomna och hoppades att alla hade med sitt goda humör. Sedan följde information om ett kommande kulturarrangemang, där Lisbeth Lindmark inbjöd till ”Hope – Lunchteater” i Ebeneser Luleå. Därpå Ledde Sonya Thelin Nilsson allsång med kända julsånger, ackompanjerad av Anders Pettersson på piano. Gunbritt Rubin framförde a capella, på ett förtjänstfullt sätt, ”När i kväll jag tänder ett ljus” Anders ackompanjerade också Gunnar Larsson, som sjöng ”Gläns över sjö och strand”.
Efter jullunchen, en utsökt julbuffé, med alla traditionella tillbehör, kom en vitskäggig figur in på scenen och läste på ett livfullt och övertygande sätt, Viktor Rydbergs Tomten. Gästerna fick tillfälle att sträcka på benen, därför att, under var tionde stol fanns en ”Post-it-lapp”, som berättigade upphittaren att ta med sig den blomma, som stod på bordet. Piteå församlings nye kyrkoherde, Mats Björk höll en betraktelse över temat: De fyra adventsljusen, där han efterhand tände ljusen. När det fjärde ljuset var tänt, sjöngs unisont ”Nu tändas tusen juleljus”. Dagens höjdpunkt var musikunderhållning och luciakör, där en jazzkvartett bestående av Olof Jonnerby (Trombon), David Holm (Trummor), William Torneus (Gitarr), Elias Hellberg (Bas) och Vokalisten Sanna Nordlund, inledde. Sanna gav, förutom vacker sång, prov på underhållande ”Scat-Song”. Luciakören bjöd, på stämningsfullt luciatåg och ett omfattande program av julsånger. Musiker och sångare kom från Framnäs Folkhögskolas musiklinje.
Hela mötet skrivtolkades av Inger, Mia och Karin från Landstingets tolkcentral.
Efter kaffe/te och kaka avslutades mötet med lotteridragning.

      

Inga kommentarer: