torsdag 25 maj 2017

Vårmöte

Måndag 22.
Ansvarsgupp Infjärden hade bjudit in medlemmarna till vårmöte. Man hade uppmanat gästerna att ta på en vårhatt. Det hade också många tagit till sig och i vimlet kunde man se många fantasifulla kreationer. 
  
Beda Lundström hälsade välkommen och presenterade dagens program.
 Sonya Nilsson Thelin och Sune Karlsson fick publiken med sig i ett antal vårliga/somriga sånger.
Dr Rolf Johansson talade om sitt engagemang som läkare i olika hjälporganisationer i Afrika och Asien. Eftersom han är kirurg, kunde han berätta om en del hjälpåtgärder av den sorten. Men framför allt var det viktigt att kunna hantera skillnader i sedvänjor. Han har ibland ställts inför hotfulla situationer, men lyckats vända dessa till något positivt, som till och med slutat i vänskapliga relationer. Att arbeta för internationella hjälporganisationer, kan innebära många sociala fördelar beträffande lön, boende och möjlighet till samarbete med lokala myndigheter. Men kan också innebära att tvingas verka under ”knapphetens kalla stjärna”. Det har till och med funnits situationer där han tvingats betala för att få bedriva sin verksamhet.
En smakfull lunchbuffé, följde efter Rolf Johansson framträdande. Det är ett alltid uppskattat inslag av husmanskost tillsammans med en smak- och färgrik salladsbuffé.
Dagens underhållare var Francis Goossens, 
En Belgiskfödd Pitebo, singer/songwriter. Han framförde flera populära sånger på svenska, till exempel en dikt av Gustaf Fröding. Han sjöng också Stefa B Anderssons visa ”I vell Uut” – på Pitemål!  Francis framförde flera välkända stycken på Flamländska, Franska, Italienska och Engelska. Många äldre vill helst ha svenska sånger, men applåderna skvallrade om att man även uppskattar visor och ballader på andra språk.
Hela mötet skrivtolkades av Petra Selberg och Maria Jonsson från Regionens Tolkcentral.
Det var planerat att den här dagen avtacka föreningens förre ordförande, Karl Erik Björkén för hans tid med Rönnen. Han kunde tyvärr på grund av hälsoskäl inte delta. Avtackningen fick i stället ske med ombud och en hälsning från föreningsmedlemmarna.

Ordförande tackade alla närvarande för att de gjort medlemsmötet till en trivsam tillställning.



Inga kommentarer: