torsdag 27 oktober 2016

SPF SENIORERNA Rönnens höstmöte.

SPF Rönnens höstmöte

Ansvarsgrupp Infjärden hade ansvarat för torsdagens medlemsmöte på Pite Havsbad. 112 gäster hade anmält sitt deltagande. Beda Lundström öppnade med att hälsa alla välkomna. Sonja Nilsson Thelin ledde den unisona "Nya pensionärssången". Därpå kåserade Ingemar Nordström om hur man skall undvika att skada sig i vardagen, Fallolyckor skördar fyra gånger så många dödsfall som trafiken. Mycket av detta drabbar framför allt äldre. Han illustrerade på ett handgripligt sätt hur man skall kunna klara sig själv eller tillkalla hjälp, om man råkat falla och kanske skadat sig. Han berörde även hur man skall vara på sin vakt t.ex. vid uttagsautomaten. Det gäller även att vara på sin vakt mot bedrägerier. Det kan vara att någon ringer och utger sig för att vara ett barnbarn,som behöver tillfälligt få låna en penningsumma. "Bella"Dahlin och Jenny Tegheim presenterade Studieförbundet Vuxenskolan och gav exempel på hur man skall komma igång med studieverksamhet.
Bertil Berglund visade de presenter föreningen fick i samband med 40-årsfirandet. Det var två glasskulpturer "Livslust" från Heta hyttan.

Eftersom föreningen inte har tillgång till någon lämplig uppställningsplats för skulpturerna, har det kommit förslag om att anordna ett lotteri på dem och att behållningen av detta oavkortat skulle gå till något behjärtansvärt ändamål. Bertil framförde också en hälsning till de medlemmar som varit med på årets långresa till Rom, Sorrento Capri och Amalfi, från reseledaren Eva Nehrer och ett tack för ett gåvobevis om en planterad träddunge i Sudan.
Som vanligt serverades lunchbuffé. Efter lunchen talade Åse Borgeryd om vikten av att alltid efter förmåga röra på sig och träning av styrka och balans. Detta för att minska risken för skador och möjligheten till ökat välbefinnande. Efter det lättsamma framförandet, bjöd Åse tillsammans med sin pappa Roland Persson på ett musikaliskt inslag, med många välkända visor av bl.a. - som Roland envisas med att säga, Kornelius Vreeswijk och även Fred Åkerström med flera.

Inga kommentarer: